wp-header-logo-3625.png

Το Break the Maze Dance Festival έχει γίνει θεσμός πλέον αφού θα διεξαχθεί για 4η χρονιά. Ξεκίνησε από την Πάφο το 2018 και 2019 και με ένα διάλειμμα το 2020 (ας όψεται η πανδημία) μετακόμισε στην κοσμοπολίτικη Λεμεσό το 2021 και φέτος επιστρέφει αναβαθμισμένο!

Οι συνδιοργανωτές του φετινού φεστιβάλ, Round Table Cyprus, Δήμος Λεμεσού (κάτω από την ομπρέλα των Λεμεσίων) και I. E. Athletic Tourism (CYPRUS) LTD με την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου θα μεταμορφώσουν το Skatepark στο Μόλο Λεμεσού σε ένα χορευτικό battlefield με διάσημους κριτές από το εξωτερικό και άλλες εκπλήξεις.

Το περσινό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Σεπτεμβρίου (πάλι στο Skatepark στο Μόλο Λεμεσού), φιλοξένησε πέραν των 100 χορευτών από Κύπρο, Ελλάδα, Χιλή, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία και Γαλλία.

Φέτος αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών στις τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες: κάτω των 13, κάτω των 17 και ανοικτή κατηγορία. ΜΕΓΑ χορηγός του φετινού φεστιβάλ, το Πανεπιστήμιο Neapolis Πάφου ενώ το φεστιβάλ στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και τυγχάνει της πλήρης στήριξης της εταιρίας Red Bull, η οποία φημίζεται για την εμπλοκή της στις μεγαλύτερες αθλητικές  διοργανώσεις του πλανήτη. Μεγάλος δωροθέτης των νικητών όλων των κατηγοριών η εταιρεία Electroline ενώ θα υπάρχουν δώρα-εκπλήξεις και για το κοινό!

Σημαντικό να αναφερθεί ότι το Breaking έχει ήδη αναγνωριστεί σαν ένα από τα νέα Ολυμπιακά αθλήματα για το Παρίσι το 2024. Επίτιμοι καλεσμένοι στο φεστιβάλ θα είναι αναγνωρισμένοι κριτές της παγκόσμιας ομοσπονδίας χορού (WDSF) οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή σαν κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Buenos Aires της Αργεντινής, όπου το Breaking ήταν στο πρόγραμμα. Gemini Lockiano, Franque και Bboy Junior από Γαλλία, Bboy Fox από Ελλάδα, Bgirl Jilou από Γερμανία, Izaskun Ortega από Ισπανία και Kevin Gopie από Αγγλία θα μοιραστούν κάποιες από τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες και θα δώσουν μια διαφορετική αίγλη στην όλη διοργάνωση.

Το Break the Maze Dance Festival αποσκοπεί αφενός στην προβολή και ανάπτυξη της υπέροχης και πολύχρωμης κουλτούρας της Hip Hop και αφετέρου στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Πέραν τούτου, συνεργάζεται και στηρίζει κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς αποδεικνύοντας το κοινωνικό προφίλ του αθλητισμού και κατ’ επέκταση του φεστιβάλ. Και φέτος συνεχίζεται η συνεργασία με το ‘’Σπίτι του Μάριου’’ ενώ μέσω του Round Table Cyprus θα προβληθούν και θα στηριχθούν οι κοινωνικές/φιλανθρωπικές καμπάνιες του.

Το Round Table αποτελείται από παραρτήματα νέων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, που προωθούν ένα καλύτερο τρόπο ζωής μέσω της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της καλλιέργεια των υψίστων επαγγελματικών ιδεωδών. Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1927 και από τότε, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Το Round Table Κύπρου ιδρύθηκε το 1978 και κλείνει 45 χρόνια ζωής, ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς. Movember Cyprus, Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής (ΚΕΖ) «Μέντωρ», «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού», Σύνδεσμος «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις – Γιώργος Ψαράς – Round Table», Access City, «Δείπνο Ελπίδας», Ταμείο Υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου είναι μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες/καμπάνιες και δραστηριότητες τους.

Σας περιμένουμε να νιώσετε το ρυθμό του πιο δυναμικού φεστιβάλ χορού, να χειροκροτήσετε τους διαγωνιζομένους και να ενημερωθείτε για τους κοινωνικούς/φιλανθρωπικούς σκοπούς που στηρίζει το Break the Maze Dance Festival. Let’s get that island vibe one more time!

Μέγα Χορηγός: Πανεπιστήμιο Neapolis Πάφου

Θεσμικοί χορηγοί: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ)

Πλατινένιοι χορηγοί: Oracle studios, Seneca house fund management, Skyzor Productions, Locking 4 Life, Team Rogue

Χρυσοί χορηγοί: Jack & Jones, 138 store, Vimto cyprus, Sneaker dog, Outrageous

Ασημένιοι χορηγοί: Juicy bar, Green cycle design and print, Yellow cafe limassol

 

source

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x